JPMorgan Investment Funds - Income Opportunity Fund

Belangrijke informatie
Voor aanvullende informatie over het fonds, het beleggingsproces en de belangrijkste kenmerken:
Klik hier om de interactieve factsheet te bekijken.
Klik hier om de juridische rapportages van het fonds te bekijken via de documentenbibliotheek.

Bent u in de documentenbibliotheek, selecteer dan de fondsnaam en het documenttype van de juridische rapportage om het gewenste resultaat op te vragen.

Profiteren van een multi-sector benadering van vastrentende waarden

Het JPM Income Opportunity Fund maakt gebruik van de kracht en ervaring van Highbridge en biedt daarmee een op absoluut rendement gerichte, dynamische benadering van vastrentend beleggen. Beschikkend over de flexibiliteit om opportunistische posities in te nemen op de wereldwijde vastrentende markten, streeft het fonds ernaar om in verschillende marktomstandigheden een positief rendement te behalen dat boven de benchmark ligt.

Volg de beste mogelijkheden

In tegenstelling tot traditionele obligatiefondsen kan het JPM Income Opportunity Fund flexibel beleggen in verschillende vastrentende waarden. Hierdoor is het in staat te profiteren van de beste kansen in het heersende marktklimaat. Ongeacht waar deze kansen zich voordoen.

De opportunistische benadering van het fonds legt de nadruk op strategieën voor beleggingsbeheer en risicobeheersingstechnieken van zowel traditioneel als alternatief vermogensbeheer. Daarbij wordt gebruik gemaakt van een breed scala aan beleggingsmethoden om rendement te behalen.

Het fonds legt de nadruk op long-beleggingen. Het kan echter ook gebruik maken van derivaten voor short-exposure en kansen op relatieve waarde benutten, om zo het potentiële rendement te verhogen.

Streeft naar een aantrekkelijk, naar risico gewogen rendement

In tegenstelling tot traditionele fondsen, die erop gericht zijn beter te presteren dan een benchmarkindex, streeft het JPM Income Opportunity Fund naar een positief rendement bovenop de geldmarkttarieven op de middellange termijn, ongeacht de richting waarin de markt zich beweegt.

Het fonds kan flexibel schuiven tussen verschillende beleggingscategorieën en zo allocaties wijzigen als de marktomstandigheden daarom vragen. Hierdoor kan het fonds zijn vermogen beschermen en tegelijk streven naar een sterk rendement.

De multi-sector benadering van het fonds kan dienen als een ideale, ‘all-in-one’ vastrentende oplossing. De geringe correlatie met conventionele vastrentende fondsen zorgt er bovendien voor dat het aantrekkelijke diversificatievoordelen kan bieden in aanvulling op een traditionele obligatieportefeuille.